Lakástalkshow

Feelgood-kommunikáció

2014/04/23 • írta: lovasz.laszlo írta: 1 komment

Ne beszélj! Beszéltess!

Hogyan kérdezz úgy, hogy el akarja mondani?

Tanuld meg, hogyan beszéltetheted partnered!

A Feelgood-kommunikációt arra találtam ki, hogy a legfontosabb és leggazdagabb érintkezési formánkat, a beszédet úgy használjuk, hogy abban jól érezzük magunkat. Feltegyük azokat a kérdéseinket, amik foglalkoztatnak, amikre keressük a választ, de közben ne érezzük úgy, hogy mi vagyunk a gyengébbek, a tudatlanabbak, azok, akik kevesebbet tudnak a valóságról.

A valóság ugyanis tőlünk függetlenül létezik, hogy azt mi milyennek éljük meg, kizárólag rajtunk múlik, mi hozzuk létre a képeket arról a fejünkben. Ahogyan mások is létrehoznak képeket a fejükben ugyanarról a valóságról, de ez nem feltétlenül egyezik azzal, amit mi gondolunk. Ez máris egy ellentét, egy konfliktus alapja lehet, holott ugyanarról a dologról beszélünk, mindössze arról van szó, hogy mi máshogyan tanultunk meg képeket és véleményt alkotni. Mást tartunk fontosnak, mást tartunk értékesnek. Erről meggyőzni a másikat teljesen fölösleges, a valóságon ez mit sem változtat. Végül pedig az is kiderül majd, hogy ha a másik – hathatós győzködésünk eredményeképpen – pontosan ugyanúgy hajlandó feldolgozni a közös terünket, nem eredményez semmi hasznosat. Ha anélkül, hogy használná, de megérti, megismeri a mi rendszerünket, sokkal többet hozhat számunkra. És számára is.

Ne beszélj! Beszéltess! Ez segít hozzá ahhoz, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk, hogy komfortosan érezzük magunkat minden szituációban. Ebben segítek, ezt tudom átadni, erről szól a Feelgood-kommunikációs tréning.

Bővebb információ:

info@lakastalkshow.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lakastalkshow.blog.hu/api/trackback/id/tr227308174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ne beszélj! Beszéltess! Feelgood-kommunikáció tréning május 25-én - Lakástalkshow 2014.05.02. 18:30:55

[…] FEELGOOD-KOMMUNIKÁCIÓ […]